Druženje članica udruge povodom obilježavanje 8. ožujka, Međunarodnog dana Žena.

Nakon odluke predjedništva Foruma žena da se druženje za Dan žena organizira izvan otoka Krka, sa čim kraćom vožnjom do destinacije odabran je posjet gradu Novom Vinodolskom, a ručak organiziran u konobi Studec u Pavlomiru. Prethodno su delegacije podružnica posjetile sve bolesne i nemoćne članice kao i članice sa više od 80 godina, poklonovši im cvijet i prigodnu čestitku.

U sunačnom i malo burovitom gradu dočekala nas je predsjednica UABiA grada Novi Vinodolski i Vinodolske općine, gospođa Zdenka Vukelić koja nam je, unatoč činjenici da je bila nedjelja i neradni dan, u dogovoru sa kustosicom muzeja omogućila posjet Narodnom muzeju.

U predvorju kaštela gdje je smještena i poznata vijećnica i Narodni muzej, položile smo cvijeće i zapalile svijeću ispred Spomen ploče poginulih boraca NOB-a i branitelja Domovinskog rata.

Nakon toga smo posjetile Vijećnicu gdje nas je dočekala kustosica muzeja gđa. Daria Bažok koja nas je upoznala sa značajnim povijesnim činjenicama grada, Frankopanskom kaštelu, kuli Turnac,  vijećnicom u kojoj je potpisan Vinodolski zakonik kao prvi pravni dokument, zatim sa postavom muzeja ,  braći Mažuranić i najpoznatijem Mažuraniću prvom banu pučaninu, običajima Novog Vinodolskog i sa ostalim značajkama grada.

Nakon kraćeg predavanja obišle smo postav muzeja.

Kratko smo se prošetale gradom, te autobusima krenule prema Pavlomiru u konobu Studec gdje smo imale ručak i glazbu.

Atmosfera je bila vesela, plesalo se i pjevalo te smo se oko 19 h napustile restoran i krenule prema našem otoku.

                                                                                        Forum žena – Predsjednica

                                                                                         Jasminka Albaneze