Milohnići izložba „Kreativni Šotovento“

Tako smo nazvali izložbu, koju je organizirala udruga UABA otoka Krka podružnica  Poljica-Šotovento u povodu 8. Marta Dana žena.

U našoj Županiji bilo je puno događaja posvećeno tom Danu, tako smo i mi dali mali doprinos, ali za našu malu sredinu bio je to veliki događaj.

Organizatori su koristili sredstva informiranja i obavijestili javnost. Na otvorenju izložbe došlo je i više od 120 posjetitelja iz svih dijelova otoka Krka i svojim su nazočnošću dali podršku autorima. Hvala im.

Naš je otok poznat po mnogim prirodnim osobitostima  ! more, plaže, uvale, šetnice, masline, stare građevine, a ova izložba će ispričati nešto o tome. Ljepota izloženih dijela i motivi koje autori stavljaju na platna  važni su za oko promatrača.

Jasna Toljanić i Josip Linardić  svoj talent izražavaju raznim slikarskim tehnikama.

Danijela Oremović  keramičarka  oblikuje svoje skulpture od gline i drugih otpadnih materijala .

Kristijan Linardić za svoje skulpture pronalazi materijale u prirodi od kojih oblikuje životopisne životinje.

Predstaviti ćemo autore.

Jasna Toljanić rođena Magašić 1963.

  

Po nagovoru svog profesora trebala je upisati likovnu akademiju, ali kaže snovi nisu stvarnost i upisuje ekonomski fakultet. Vlasnica je knjigovodstvenog servisa. Zbog poslovnih i obiteljskih obaveza nije bilo vremena za veliku ljubav-slikanje. Svoju kreativnost izražavala je na različite načine , ali u posljednje vrijeme stvorila je kolekciju slika rađenih tehnikom akril i ulja na platnu.

Josip Linardić 1954. 

 

                                                              

Po struci konobar, ali dugi niz godina bavi se ribolovom. Pohađao je više likovnih radionica u Krku. Slika više od 20 god. tehnikom akvarel i vinorel.

Sudjelovao je na više likovnih izložaba krčkih slikara u galeriji Dokumanus.

Danijela Oremović 1966.

 

U kasnim godinama upoznaje se s oblikovanjem gline. Najčešće izrađuje motiv starog ribara u terakoti i halubajske  zvončare i mnogobrojna stabalca voća. Eksperimentira sa staklom . Izrađivala je nakit, ukrasne i uporabne predmete .

Nova ljuba joj je naplavno drvo, koje skuplja na plažama i stvara simpatične instalacije.

Kristijan Linardić 1979.

 

Po zanimanju je ribar, živi od mora. Inspirira ga priroda, more naročito otočna fauna. Svoje životinjske likove radi od materijala pronađenih u prirodi. Njegova neobična kiparska tehnika i životinjski likovi djeluju kao da su u svom prirodnom ambijentu. Prošle godine u galeriji Dekumanus, otvorena je samostalna izložba njegovih radova pod nazivom „Otočni bestijarij“ i polučila uspjeh.

Na kraju za posjetitelje je organizirana bogata zakuska koju su priredile vrijedne ruke izlagačica i njihovih mama i prijateljica. Ugodno je druženje nastavljeno još nekoliko sati.

 

Brzac 10.03.2018.                                                                    Marija Braut