Tematsko putovanje GOSPIĆ – SMILJAN (Memorijalni centar Nikola Tesla) – VRILA GACKE  

Nakon pune dvije godine pauze u petak, 8. travnja 2022. godine realizirali smo projekt “Putujem i učim” za učenike Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir.  Krenuli smo iz Krka u 8:00… Pročitaj više… »

NATJEČAJ ZA UČENIKE OSNOVNIH ŠKOLA- DOMOVINA SE BRANI LJEPOTOM

Natječaj raspisuju antifašisti PGŽ. Predložene teme su: Moj zavičaj u pet slika Intervju s I.Goranom Kovačićem Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda! A.B. Šimić Literarni radovi mogu biti… Pročitaj više… »

Nagradno putovanje za učenike osnovnih škola PGŽ-a

Kad olovka piše srcem Najuspješniji učenici šest osnovnih škola Primorsko-goranske županije prijavivši se ma natječaj „DOMOVINA SE BRANI LJEPOTOM“ kojeg je raspisao SABA PGŽ-a, na nagradnom putovanju u Lukovdol, Lokve… Pročitaj više… »

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti

Novi list: Mladen Trinajstić siječanj 2021 09:16 Predavanje o holokaustu, odnosno o svim strahotama koje je progon Židova i mnogih drugih manjinskih naroda i skupina donio u ne tako dalekoj… Pročitaj više… »

REZULTATI 7. NATJEČAJA ” VLAK SJEĆANJA 2020.”

Zahvaljujemo svim učenicama koje su se javile na 7. natječaj „Vlak sjećanja 2020“ u zajedničkoj organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk.… Pročitaj više… »

NATJEČAJ „VLAK SJEĆANJA ZA AUSCHWITZ 2020.“

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk objavljuju natječaj „Vlak sjećanja… Pročitaj više… »

HOLOKAUST – Učenički radovi i njihova pisma.

Osnovna škola Omišalj – PŠ Dobrinj Napisala Lara Camapanello Tema Holokausta vrlo je teška, a nama su je na potpuno iskren i realan način predočili profesori ovoga otoka na predavanju… Pročitaj više… »

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti.

Sa portala Krk org. U velikoj vijećnici Grada Krka 27. siječnja 2019. obilježen je Međunarodni dan sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti koji se upravo na taj dan… Pročitaj više… »

Vršanski osmaši na 11. ljetnom Memorijalu mira “26 smrznutih partizana” na Matić poljani

U organizaciji Primorsko-goranske županije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije u subotu, 1. lipnja, na Matić poljani kod Mrkoplja održan je 11. ljetni Memorijal mira “26 smrznutih partizana”… Pročitaj više… »

Terenska nastava Krk – Jasenovac – Čigoč – Brezovica 12.04.2019. godine.

Terenska nastava krčkih osmaša u Jasenovcu, Čigoču i Brezovici Učenici 8. razreda krčkih osnovnih škola 12. travnja posjetili su Jasenovac, europsko selo roda Čigoč i Spomen-park Brezovicu. Bila je to… Pročitaj više… »