Obilježavanje 103. godišnjice završetka Prvoga svjetskog rata i otvorenje izložbe Danuncijada na otoku Krku u Puntu

U središnjem puntarskom parku s Anđelom, jedinim javnim otočnim spomenikom koji podsjeća na žrtve Prvoga svjetskog rata, obilježena je 11. studenoga 103. godišnjica završetka do tada najvećeg ratnog sukoba u… Pročitaj više… »

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja: Položeni vijenci na krčka spomen obilježja

Spomendan   Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja svake se godine objedinjeno slave 05. kolovoza, i to kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, odnosno oslobađanje okupiranog… Pročitaj više… »

79. OBLJETNICA PODHUMA – U Sobolima održana komemoracija podhumskim žrtvama: Vrijeme liječi rane, ali ne briše sjećanje

Komemorativni skup u povodu 79. obljetnice strašnog stradanja stanovnika mjesta Podhum održan je na spomen području u Sobolima u sjećanje na tragični 12. srpanj 1942. godine. Tada su talijanski fašisti… Pročitaj više… »

Memorijalu mira “26 smrznutih partizana”

Mrkopalj 19. veljače 2021. U organizaciji Primorsko-goranske županije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije u petak, 19. veljače, na mjesnom groblju Mrkopalj položeni su vijenci kod spomenika poginulim… Pročitaj više… »

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti

Novi list: Mladen Trinajstić siječanj 2021 09:16 Predavanje o holokaustu, odnosno o svim strahotama koje je progon Židova i mnogih drugih manjinskih naroda i skupina donio u ne tako dalekoj… Pročitaj više… »

PONOSIMO SE SA VAMA!

Prigodni su dani da se osim svojih najmilijih podsjetimo i na poginule s naše Bodulije, na poginule u II svjetskom ratu kao i Domoviskom ratu. Delegacije Udruge antifašista otoka Krka… Pročitaj više… »

1.10.2020. – Delegacija UABA Otoka Krka, polaganje cvijeća kod spomen kosturnice u Karlobagu.

Delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka položila je cvijeće i zapalila svijeću na spomen kosturnici poginulim borcima otoka Krka i Općine Posedarje,  poginulih u Karlobagu 1943. godine od… Pročitaj više… »

Polaganje cvijeća kod spomenika povodom Dana antifašističke borbe

Povodom proslave Dana antifašističke borbe kod svih spomenika poginulim borcima i žrtvama fašističkog terora članovi delegacija po podružnicama UABA otoka Krka položili su cvijeće i zapalili svijeće. U povodu današnjeg… Pročitaj više… »

Brezovica, 22.06.2020. – Delegacija UABA otoka Krka prisustvovala obilježavanju Dana antifašističke borbe

Delegacija UABA otoka Krka prisustvovala je 22.06.2020. godine centralnoj proslavi Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kod Siska. -Ako ne znamo cijeniti svoju povijest i borbu 77 partizana i partizanki,… Pročitaj više… »

Obilježavanje Dana antifašističke Borbe – Tuhobić, 22.06.2020.

Članovi UABA OTOKA KRKA prisustvovali svečanom obilježavanju 75-e godišnjice Dana antifašističke borbe na Tuhobiću. Krenuli smo iz Krka u 8,00 sati pa preko Malinske do Omišlja gdje smo s Načelnicom… Pročitaj više… »