Obilježavanja Dana antifašističke borbe 22.6.2022. u Lukovu – Vinodolska Općina.

Delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka priključila se obilježavanju Dana antifašističke borbe 22.6.2022. u Lukovu – Vinodolska Općina.  22. lipnja 1941. osnovan je Prvi sisački partizanski odred, koji… Pročitaj više… »

Dan antifašističke borbe 22.6.2022.

Grad Krk, 21.06.2022. Delegacije, Udruge antifašističkih boraca i antifašista, grada Krka sa gradonačelnikom Darijem Vasilićem i predsjednikom Gradskog vijeća grada Krka Nikšom Franov te predstavnikom HVIDR-e otoka Krka položila je… Pročitaj više… »

5. Memorijal putevima partizanske veze
Vis – Krk – Kopno

Nakon dvije godine ne održavanja zbog pandemije virusa Covid 19, u subotu 09.04.2022. održan je 5. Memorijal putevima partizanske veze Vis-Krk- Kopno.Ovogodišnja ruta bila je od Kampelja preko Kornića do… Pročitaj više… »

23.02.2022. Obilježena 100. godišnjica rođenja Čede Žica i 77. godišnjica njegove pogibije.

  Povodom sto godišnjice rođenja Čede Žica i 77. godišnjice od njegove pogibije delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka položila je cvijeće i zapalila svijeću kod spomenika u… Pročitaj više… »

U Mrkoplju obilježena 78. obljetnica – 26 smrznutih partizana

Na Matić poljani u petak je obilježena 78. obljetnica tragičnog marša. Memorijal mira podsjetnik je na ratno stradanje 26 partizana Druge brigade 13. Primorsko-goranske divizije koji su u maršu na… Pročitaj više… »

Obilježavanje 103. godišnjice završetka Prvoga svjetskog rata i otvorenje izložbe Danuncijada na otoku Krku u Puntu

U središnjem puntarskom parku s Anđelom, jedinim javnim otočnim spomenikom koji podsjeća na žrtve Prvoga svjetskog rata, obilježena je 11. studenoga 103. godišnjica završetka do tada najvećeg ratnog sukoba u… Pročitaj više… »

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja: Položeni vijenci na krčka spomen obilježja

Spomendan   Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja svake se godine objedinjeno slave 05. kolovoza, i to kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu, odnosno oslobađanje okupiranog… Pročitaj više… »

79. OBLJETNICA PODHUMA – U Sobolima održana komemoracija podhumskim žrtvama: Vrijeme liječi rane, ali ne briše sjećanje

Komemorativni skup u povodu 79. obljetnice strašnog stradanja stanovnika mjesta Podhum održan je na spomen području u Sobolima u sjećanje na tragični 12. srpanj 1942. godine. Tada su talijanski fašisti… Pročitaj više… »

Memorijalu mira “26 smrznutih partizana”

Mrkopalj 19. veljače 2021. U organizaciji Primorsko-goranske županije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije u petak, 19. veljače, na mjesnom groblju Mrkopalj položeni su vijenci kod spomenika poginulim… Pročitaj više… »

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti

Novi list: Mladen Trinajstić siječanj 2021 09:16 Predavanje o holokaustu, odnosno o svim strahotama koje je progon Židova i mnogih drugih manjinskih naroda i skupina donio u ne tako dalekoj… Pročitaj više… »