Memorijalu mira “26 smrznutih partizana”

Mrkopalj 19. veljače 2021. U organizaciji Primorsko-goranske županije i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije u petak, 19. veljače, na mjesnom groblju Mrkopalj položeni su vijenci kod spomenika poginulim… Pročitaj više… »

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti

Novi list: Mladen Trinajstić siječanj 2021 09:16 Predavanje o holokaustu, odnosno o svim strahotama koje je progon Židova i mnogih drugih manjinskih naroda i skupina donio u ne tako dalekoj… Pročitaj više… »

PONOSIMO SE SA VAMA!

Prigodni su dani da se osim svojih najmilijih podsjetimo i na poginule s naše Bodulije, na poginule u II svjetskom ratu kao i Domoviskom ratu. Delegacije Udruge antifašista otoka Krka… Pročitaj više… »

1.10.2020. – Delegacija UABA Otoka Krka, polaganje cvijeća kod spomen kosturnice u Karlobagu.

Delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka položila je cvijeće i zapalila svijeću na spomen kosturnici poginulim borcima otoka Krka i Općine Posedarje,  poginulih u Karlobagu 1943. godine od… Pročitaj više… »

Polaganje cvijeća kod spomenika povodom Dana antifašističke borbe

Povodom proslave Dana antifašističke borbe kod svih spomenika poginulim borcima i žrtvama fašističkog terora članovi delegacija po podružnicama UABA otoka Krka položili su cvijeće i zapalili svijeće. U povodu današnjeg… Pročitaj više… »

Brezovica, 22.06.2020. – Delegacija UABA otoka Krka prisustvovala obilježavanju Dana antifašističke borbe

Delegacija UABA otoka Krka prisustvovala je 22.06.2020. godine centralnoj proslavi Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica kod Siska. -Ako ne znamo cijeniti svoju povijest i borbu 77 partizana i partizanki,… Pročitaj više… »

Obilježavanje Dana antifašističke Borbe – Tuhobić, 22.06.2020.

Članovi UABA OTOKA KRKA prisustvovali svečanom obilježavanju 75-e godišnjice Dana antifašističke borbe na Tuhobiću. Krenuli smo iz Krka u 8,00 sati pa preko Malinske do Omišlja gdje smo s Načelnicom… Pročitaj više… »

KORONA – JEDNA KOLONA Nakon nekoliko godina u Jasenovac opet zajedno idu premijer, predsjednik i šef Sabora

Na ovaj bi se način moglo najaviti komemoraciju 75. obljetnice proboja iz ustaškog logora Jasenovac, koja će se održati u srijedu. Nakon nekoliko godina, taj će događaj zajednički obilježiti svi… Pročitaj više… »

Obilježen 17. travanj, Dan oslobođenja otoka Krka

Na današnji dan, prije 75 godina, otok Krk je jednodnevnom borbenom partizanskom akcijom oslobođen od fašističkog okupatora, te se svake godine 17. travnja obilježava kao Dan oslobođenja otoka Krka. Središnje… Pročitaj više… »

U Puntu obilježena 101. godišnjica završetka 1. svjetskog rata

Prigodnim okupljanjem i polaganjem vijenaca podno spomenika u puntarskom Parku s anđelom, 11. prosinca 2019. obilježena je 101. obljetnica završetka Prvog svjetskog rata. Program započet na spomenutom javnom prostoru odnosno… Pročitaj više… »