Obilježavanje Dana antifašističke borbe – 22. lipnja 2023.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe na otoku Krku počelo je uoči samog praznika polaganjem vijenaca kod spomenika u svim otočnim jedinicama lokalne samouprave da bi se 22.6. priključili obilježavanju Dana antifašističke borbe na Tuhobiću.

– Delegacija Podružnice Krk sa gradonačelnikom Darijem Vasilićem  položila je cvijeće i zapalila svijeće na spomen kosturnicu na gradskom groblju i u gradskom parku.


-Delegacija Podružnice Punat – Stara Bašla sa načelnikom Danielom Strčićem položila je cvijeće i zapalila svijeću kod spomenika na trgu zahvalnosti u Puntu.

– Postavljanjem cvijeća i paljenjenjem svijeća na spomenicima NOB-a u Dragi Bašćanskoj, Jurandvoru i Baški, obilježili smo Dan antifašističke borbe.

– Postavljanjem cvijeća i paljenjenjem svijeća na spomenicima NOB-a u Risiki i Vrbniku odali smo dužno poštovanje svim poginulima u antifašističkoj borbi sa područja Općine Vrbnik.

– U općini Malinska delegacija članova UABA Podružnica Malinska – Dubašćica i Načelnika Općine položila je cvijeće i zapalila svijeće na mjesnom groblju i kod spomenika u centru Malinske.