Donacija članovima UABA Petrinje postradalima u potresu.

Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka je početkom veljače pokrenula akciju prikupljanja financijske i materijalne pomoći za postradale članove Udruge anifašističkih boraca i atifašista „Petrinja“.

Nakon poziva članstvu odazvale su se sve Podružnice Udruge i prikupljene su znatna financijska i materijalna sredstva: grijalice,  uljni radijatori, električne puhalice, štednjaci, mikrovalna, pakirana hrana i potrepštine, dječji krevetić, plinske boce deke, poploni i druga roba.

Zahvaljujući Ponikvi Eko otok Krk sakupljena roba je prevezena u Petrinju članovima UABA „Petinja“ koji su našu donaciju rasporedili članovima kojima su kuće postradale u potresu.

Predaji donacije prisustvovali su članovi UABA Pterinja: Nikola Nožinić predjsednik Udruge, Zrinka Čorić potpredsjednica udruge, Danica Vučetic tajnica udruge. Danica Juzbasic član predsjedništva i  Mile Vučetić član udruge. Sa strane otoka Krka bili su prisutni Darko Fanuko predjsednik Uaba Otoka Krka  i Ivan Jurešić direktor Ponikve Eko otok Krk. Nakon iskrcaja donacije prošetali smo Gradom uz pratnju domaćina.

Financijska sredstva sukladno dogovoru na nivou SABA RH i SABA PGŽ uplatit će do 25. ožujka na poseban račun za financiranje obnove i pripomoć postradalima.

Zahvaljujemo se svim članovima UABA otoka Krka koji su donirali financijska i materijalna sredstva,  svim predsjednicima podružnica na koordinaciji te svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji.