NATJEČAJ „VLAK SJEĆANJA ZA AUSCHWITZ 2020.“

Povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i sprječavanja zločina protiv čovječnosti Udruga antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka i Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk objavljuju

  1. natječaj „Vlak sjećanja za Auschwitz 2020.“ namijenjen učenicama i učenicima trećih i četvrtih razreda Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, Krk.
    Cilj natječaja je osvijestiti srednjoškolce o opasnostima diskriminacije,predrasuda, netolerancije, antisemitizma te raznih oblika mržnje; upoznati ih s temom holokausta i stradanjima stanovnika otoka Krka u konclogorima te ih potaknuti na kritičko razmišljanje i kreativno izražavanje.

Zadatak je izraditi video u trajanju do 5 minute na temu „Ljubav je jača od mržnje“.
Videoradovi moraju sadržavati kreativni odgovor na temu holokausta, stereotipa, predrasuda, diskriminacije i netolerancije te slati poruke mira, suživota, tolerancije i važnosti poštivanja ljudskih prava i sloboda.
Prijave na Natječaj moraju sadržavati motivacijsko pismo.
U slučaju većeg broja prijavljenih učenika, održat će se i pisana provjera znanja kandidata.

Zainteresirani učenici prvo moraju poslati motivacijsko pismo putem e-pošte na predsjednik@uaba-otoka-krka.hr i gordija21@gmail.com u roku od 8 dana od dana objave, a rok izrade videorada je 9. veljače 2020.
Radovi se šalju putem usluge Jumbo mail, wetransfer.com ili slične.
Razgovor pred Komisijom do 18. veljače 2020.
Ocjenjivačka komisija će pet učenica/učenika nagraditi putovanjem u Poljsku (Krakow, Memorijalni centar i muzej Auschwitz-Birkenau) u okviru međunarodnog projekta Treno della memoria 2020 (26. – 30. ožujka 2020.