SICILIJA – TEMATSKO PUTOVANJE, 02.10./03.10. – 08.10.2019.

  1. dan 02.10./03.10.2019.    KRK – NAPOLI- BROD GNV

Polazak autobusom iz Krka (autobusni kolodvor) u 23,30 sati, iz Malinske (Štacija) u 23,45 sati, iz Njivica u 23,55 sati, Tifon (kod Krčkog mosta) u 00,10 sati te Vrata Jadrana oko 00,45 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja radi odmora do Napoli-a. Ukrcaj u unutarnje kabine.  Polazak broda GNV  u 20,00 sati i plovidba prema Palermu. Noćenje na brodu.

2. dan 04.10.2019. PALERMO – AGRIGENTO – GIARDINI NAXOS
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima (CCA. U 07,30 SATI). Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama i fotoaparatima. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem: Dolina hramova, Jupiterov, Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom restoranu. Nastavljamo prema mjestu Catania/Taormina.
Smještaj u hotel BAIA DEGLI DEI 3* u Giardini Naxos. Noćenje.

3. dan 05.10.2019. GIARDINI NAXOS- CATANIA – SIRACUSA

Doručak. Slijedi odlazak u razgled Catanie: Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila
najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia u pratnji lokalnog vodiča.
Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Odlazak na sicilijansku večeru sa muzikom na agroturističkom gospodarstvu uz doplatu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan 06.10.2019. GIARDINI NAXOS – ETNA  – PALERMO
Doručak. Vožnja autobusom do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati.
Odlazak do ETNE – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Za one koji su se za to odlučili slijedi uspon žičarom na Etnu na 2500 n/v. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj!
Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel San Paolo Palace 4*. Slobodna večer. Noćenje.

5. dan 07.10.2019.  MONREALE_PALERMO – BROD GNV
Doručak. Krećemo autobusom prema Monrealu. Po dolasku slijedi razgled gradića, po želji mogućnost posjeta katedrali uz doplatu i slobodno vrijeme za talijanski capuccino na trgu. Polazak prema Palermi, razgled Palerma s lokalnim vodičem – glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala – Kraljevska palača – Cappella Palatina – Teatro Massimo – Crkva Martorana – Piazza del Comune s fontanom „Srama“.  Slobodno vrijeme. Ukrcaj na brod-trajekt u večernjim
satima, polazak broda u 20.00 sati. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

6. dan 08.10.2019. NAPOLI – PRATO – KRK
Iskrcaj sa broda u Napulju (cca. u 07,30 sati). Nastavak vožnje prema gradiću Prato gdje ćemo
posjetiti Muzej deportacije- jedno od mjesta sjećanja u Toskani koji je otvoren 2007.g. u znak
sjećanja na stradale u doba fašizma i nacizma. U ovom gradiću je na dan oslobođenja 06.09.1944.
g. ubijeno 29 mladih partizana od strane njemačkih vojnika. Razgled muzeja uz stručno vodstvo.
Polazak prema otoku Krku uz usputna zaustavljanja. Dolazak se očekuje u ranim noćnim satima.