Održane 16. Sportske igre antifašista PGŽ-a

Viškovo, 8. lipnja 2019.  Održane su 16. Sportske igre antifašista Primorsko-goranske županije, a ovoga puta susret je održan na Viškovu u Domu hrvatskih branitelja. U druženju i natjecanju sudjelovalo je šest ekipa sa više od 300 sudionika. Sudjelovale su ekipe iz Viškova – Kastav, Otok Krk, Crikvenica Novi Vinodolski, Rijeka prsten, Buzet i Gorski kotar.

Antifašizam u Primorsko goranskoj županiji i Istri jača što pokazuju i ovi sportski susreti koji svake godine okupljju sve veći broj ekipa i članova, kazali su nam Dinko Tamarut, predsjednik SABA-e PGŽ-a i Mladen Hero, predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Viškovo.

Načelnica Općine Viškovo Sanja Udović je istaknula da su zadovoljni što je Viškovo ove godine domaćin jednog ovakvog događaja, ali i zbog toga što njihova Udruga antifašista ima mlade članove što znači da su temelji ovog pokreta sigurni.

Natjecatelji su se okušati u pikadu, briškuli, trešeti, boćanju, šahu i potezanju konopa. Susret je organizirao Savez antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Viškovo-Kastav, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije. Najbolji su dobili pehare i medalje, a prijelazni pehar za najbolju ekipu pripao je Udruzi Opatije.