Memorijal putevima partizanske veze Vis – Krk – Kopno – 13.04.2019.

Memorijal putevima partizanske veze

Vis – Krk – Kopno

 

Ovogodišnji  Memorijal putevima partizanske veze Vis – Krk – kopno održao se u subotu 13.04.2019.  na ruti Šilo – Polje – Risika – Garica – Kampelje.

Na Memorijalu je bilo 25 sudionika  od kojih je 18 propješačilo rutu od 10 km.

Iako brojem sudionika manji od prošlogodišnjeg ovaj memorijal okupio je više mladih, a sudionici iz Italije i Mađarske dali su mu i internacionalni karakter.

Okupili smo se u Šilu kraj spomen ploče uspostavi prve trajektne linije Crkikvenica Šilo 12.04.1959. te sa danom kašnjenja obilježili ovu važnu 60 godišnjicu.

Polaganjem vijenca u Šilu na spomenik Partizanskoj vezi, Zlatku Kamenariću i Čedi Žicu započeli smo Memorijal i Starom cestom krenuli za Polje.

U Polju smo položili vijenaca na spomenik pogunulima u Drugom svjetskom ratu i nakon  kraće pauze prošetali smo se do crkve i ploče palim borcima pripadnicima  II POS-a mornarice NOVJ te se uputili prema Riski.

Nakon polaganja vijenca nas spomeniku u Risiki krenuli smo prema Garici odnosno vodospremi i crkvici Sv. Krševna odakle se pruža prekrasan pogleda na južni i središnji dio otoka Krka.

Polaganjem vijenca u Kampelju na spomenik Petru Franoliću završili smo Memorijal.

Članovi Podružnice UABA Punat organizirali su ručak i prigodno druženje za sve sudionike u Memorijalnom muzeju NOB-a u Puntu.

Zahvaljujemo se svim sudionicima četvrtog Memorijala, a sve zaintersirane pozivamo na idući 25.04.2020. 

Romano