»Sunset Boulevard«, odnosno »Bulevar sumraka« 27.02.2019. u 19.00 sati

Polazak iz Krka u 17:00 sati.

Snimio Marko GRACINRedateljica je Renata Carola Gatica, ravnateljica Hrvatske drame, u ovoj izvedbi glavne uloge tumačie Olivera Baljak u ulozi filmske dive Leonora Surian i Damir Kedžo kao Joe Gillis.

RIJEKA Prva premijera predstave »Sunset Boulevard«, poznatog mjuzikla  Andrewa Lloyda Webbera, u petak je izvedena na pozornici HNK-a Ivana pl. Zajca. Ovime je riječka publika konačno dočekala jedan mjuzikl, žanr koji jako voli, a već podulje vrijeme nije bio na repertoaru »Zajca«.

Ovaj zahtjevan projekt Hrvatska drama realizirala je u suradnji s Talijanskom dramom, Baletom i Operom riječkog HNK-a, a okupio je oko 150 izvođača – oslanjajući se gotovo u potpunosti na riječke glumačke, pjevačke i plesačke snage.

Za potpun dojam spektakla zaslužni su i dirigent Igor Vlajnić, koreografkinja Tihana Strmečki, scenografi Dalibor Laginja i Paola Lugarić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović i oblikovatelj svjetla 

Dalibor Fugošić.

»Sunset Boulevard«, odnosno »Bulevar sumraka«, nastao je prema  filmu legendarnog Billyja Wildera u kojemu glavne uloge tumače William Holden i Gloria Swanson. Od nastanka 1991. godine i prve izvedbe na londonskom West Endu 1993. godine, ovaj mjuzikl o najpoznatijem bulevaru u Holywoodu stekao je veliku popularnost na Broadwayu i West Endu.

U originalnoj londonskoj produkciji glavnu ulogu Norme Desmond igrala je Patti LuPone, dok se u broadwayskoj verziji proslavila holivudska glumica Glenn Close.