Poziv na prosvijed 03.03.2018. u 12:00 sati – Korzo ispred Radio Rijeke

 Zaštitimo naš otok i Kvarner

 

Ovo nije problem općine Omišalj niti smo usamljeni u stavu da je ovo potpuno štetan projekt za cijeli otok Krk, županiju i Hrvatsku. Zašto NE protiv izgradnje plutajućeg LNG terminala:

1. Nije u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom Općine Omišalj i Primorsko-goranske županije, odnosno isti ne postoji u prostornim planovima.

2. Nije u skladu sa zakonskim propisima Republike Hrvatske što je potvrdila i sama Vlada RH na svojoj sjednici 1.2. kada je u Odluku o strateškom projektu LNG terminala ugurala riječ „plutajući“ kako bi izbjegla sudske tužbe.

3. Nije zasnovan na ekološki prihvatljivim standardima, već dapače, prema riječima Gorana Frančića, direktora LNG Hrvatska, da bi projekt bio jeftiniji i investitorima priskrbio veći profit, koristiti će se ekološki neprihvatljive metode uplinjavanja i ispiranja izmjenjivača.

4. Ne donosi nikakve gospodarske benefite Općini Omišalj, otoku Krku niti PGŽ, već dapače, vrlo negativno utječe na našu stratešku gospodarsku granu – turizam.

5. Protivan je demokratskim procedurama zajamčenim Europskom poveljom o lokalnoj samoupravi i Ustavom Republike Hrvatske.

Pogledati: https://www.facebook.com/MirelaZaOmisaljINjivice/videos/949931528490633/?t=16

Javiti se predsjednicima podružnica radi rezervacije mjesta u autobusima.