Svijeće za žrtve Vukovara zapalili krčki srednjoškolci

Hrvatski Sabor proglasio je 18. studeni Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine čime je određeno da se na dostojanstven i primjeren način oda počast svim sudionicima obrane grada Vukovara – simbola hrvatske slobode.

Krčki srednjoškolci, zajedno sa svojim profesorima, svake godine prigodno obilježi ovaj Dan. Učenici redovito zapale svijeće u sklopu projekta I u mom gradu Vukovar svijetli, a zadnjih nekoliko godina lampione u obliku vukovarskog vodotornja zapale na krčkoj Veloj placi.

Tradiciju su nastavili i ove godine u petak, 17. studenog. Zajedno s učenicima i učenicama krčke srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, lampione su zapalili profesorice Gordija Marijan, Mirjana Komadina Mergl i Karmen Dunato Pavičić, a pridružili su im se branitelji Zdenko Petrak, Goran Marević i Marinko Jakšić te Kata Panić i Darko Fanuko iz UABiA otoka Krka. Kraći prigodan govor i molitvu održao je vlč. Anton Peranić.

U večernjim satima svijeće su zapalili predstavnici braniteljskih udruga s otoka Krka i udruge Knezovi Krčki Frankopani.