Kako bi Pavel zvučao, da je imao blagoslov doživjeti starost? “Leptir” je kreativni odgovor učenice Miriam Volarić (3.G) na temu „Ljubav je jača od mržnje“ u okviru Natječaja „Vlak sjećanja… Pročitaj više… »

5. natječaj ”Vlak sjećanja za Auschwitz 2018.”

„Ljubav je jača od mržnje“. Cilj natječaja je osvijestiti srednjoškolce o opasnostima diskriminacije, predrasuda i netolerancije, upoznati ih s temom holokausta i stradanjima stanovnika otoka Krka u konclogorima te ih… Pročitaj više… »

Međunarodnog dana sjećanja na holokaust i sprječavanja zločina protiv čovječnosti

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na holokaust Učenici osmih razreda triju otočkih osnovnih škola – OŠ Krk, OŠ Malinska-Dubašnica i OŠ Omišalj – zajedno sa svojim učiteljima i drugim uzvanicima okupili… Pročitaj više… »

8. Mart 2018. Obilježavanje Međunarodnog dana žena.

8. Mart 2018. Obilježavanje Međunarodnog dana žena. Međunarodni dan žena – ili kod nas popularno zvani ‘Osmi mart’, svake godine slavi žene i njihova ostvarenja u svim mogućim područjima života,… Pročitaj više… »

MEMENTO 2018 – Opatija Vila Antonio u petak, 26. siječnja 2018. godine u 12:30 sati

MEMENTO 2018 Pozivamo Vas da nam se pridružite u Vili Antonio (Nazorova 2) u petak, 26. siječnja 2018. godine u 12:30 sati na prezentaciji programa povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta i… Pročitaj više… »

Tematsko putovanje Udruge antifašista otoka Krka: Sjeverna Italija (05. – 08.10.2017.)

Kao i svake godine UABiA-a otoka Krka-a organizira tematska putovanja koja su planirana na početku kalendarske godine. Ove godine smo odlućili posjetiti Sjevernu Italiju. Izlet je osmislila turistička agencija Aurea… Pročitaj više… »

Advent u Grazu u organizaciji UABiA otoka Krka

Termin izleta: 22. prosinca 2017. godine Opis izleta: Polazak u 07.00 sati iz Krka. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Graza. Po dolasku u grad slijedi šetnja i razgled grada u pratnji… Pročitaj više… »

Svijeće za žrtve Vukovara zapalili krčki srednjoškolci

Hrvatski Sabor proglasio je 18. studeni Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine čime je određeno da se na dostojanstven i primjeren način oda počast svim sudionicima obrane grada Vukovara… Pročitaj više… »